To use all functions register Registreer nu
De keuken van Wetime 3: Indische wok met vis
4 September 2018
Keuken, koppel, koken, leuk, gezond
4 September 2018

Een maandelijkse receptenrubriek over liefde die door de maag gaat

Maak als koppel van jullie keuken een heerlijke ontdekkingsreis. Als er één plek is waar je als koppel kan ontdekken hoe goed jullie kunnen samenwerken, is het wel de keuken. Samen met je partner de heerlijkste gerechten bereiden is niet alleen leuk, jullie kunnen daarna, met vrienden of romantisch met zijn twee, ook nog eens heerlijk genieten van het resultaat. Deze maand kozen wij voor Indische wok met vis.
Wok, Indisch, vis, koken

September: Heerlijk en gemakkelijk, wok met vis

Het begint zoetjesaan najaar te worden en dat is merkbaar! Door de droogte van afgelopen zomer
zijn de bomen al helemaal verkleurd en zelfs kalend. Tijd voor pompoenen en kastanjes denk je dan. Maar in de keuken van Wetime doen we iets heel anders. Van oudsher is vrijdag visdag en dat moeten
we maar eens in ere herstellen! Vis is lekker én gezond, maar vaak vinden we het ‘te moeilijk’.
Onterecht! Daarom komen we hier met een gemakkelijke Indische wok met vis. Dus pak jullie
messen, de wok en wapen jezelf met houten lepel of schepspaan.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr schelvis (of andere stevige vissoort) in moten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knofook
  • ½ Spaanse peper, verwijder het zaad
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaatje
  • ¼ tl trassi
  • 1 tl laos
  • 1 stukje sereh (citroengras)
  • 1 ½ el lichte sojasaus
  • 1 el (palm)suiker
  • ½ el appelazijn
  • 1 laurierblad

Bereiding:

Verdeel de sjalot, knofook, Spaanse peper, paprika en tomaat tussen jullie beiden en ga allebei aan
het hakken. Snijd het zo fjn mogelijk en doe alles daarna in een vijzel, waar je de trassi dan ook bij
doet. Terwijl één van jullie beiden met de vijzel aan de slag gaat, zet de ander de wok klaar en verhit
deze voor. Giet er wat olie in en fruit het mengsel uit de vijzel erin. Terwijl jij roerbakt, voegt je
partner de laos toe. Snijd ook de stengel sereh in (zodat er meer smaak vrijkomt) en doe deze in de
pan. Voeg de suiker, sojasaus, azijn en laurierblad toe. Giet er wat water bij, breng het mengsel aan
de kook en laat het op middelmatg vuur zachtjes prutelen. Nu komen er al heerlijke geuren vrij in
jullie keukentje!
Eén van jullie gaat nu de vis bakken, terwijl de ander zich ontfermt over het koken van de
witte rijst. De vis bak je gewoon in een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. De
vismoten hoeven niet helemaal gaar te worden: laat alleen een goudbruin korstje vormen aan beide
de kanten. Leg de vis vervolgens in de saus en dek het af. Laat het in vijf à 10 minuten gaar worden.
In die tijd heeft de ander de rijst gemaakt. Als de vis gaar is, verwijder je laurier en sereh.

Opdienen:

Maak een bedje van witte rijst en leg de vis erop. Giet wat van de saus erover. Serveer met een frisse
salade en/of zure komkommer en atjar.
Met dit soort heerlijke gerechten is het niet erg dat de dagen korter worden: de avonden worden langer. Geniet ervan!

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)
Ontmoet koppels uit je buurt en maak nieuwe vrienden met Wetime

Wetime biedt koppels een leuk platform aan om samen te genieten van hun relatie. Daarnaast hebben koppels de mogelijkheid nieuwe vrienden in de buurt te leren kennen. Wetime zorgt voor een sterke relatie én leuke vriendenkring in de buurt.

REGISTREER NU

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten