To use all functions register Registreer nu
De keuken van Wetime 5: Wie zoet is krijgt lekkers: Speculaasboterkoek!
10 November 2018
Speculaasboterkoek, speculaas, keuken, sinterklaas, snoep, lekker
10 November 2018

Een maandelijkse receptenrubriek over liefde die door de maag gaat

Maak als koppel van jullie keuken een heerlijke ontdekkingsreis. Als er één plek is waar je als koppel kan ontdekken hoe goed jullie kunnen samenwerken, is het wel de keuken. Samen met je partner de heerlijkste gerechten bereiden is niet alleen leuk, jullie kunnen daarna, met vrienden of romantisch met zijn twee, ook nog eens heerlijk genieten van het resultaat. Zie ginds komt de stoomboot… Tijd voor Speculaasboterkoek

Zak, pepernoten, kruiden, Speculaasboterkoek, speculaas, keuken, sinterklaas, snoep, lekker

“Feestadagengeurtjes” met speculaasboterkoek

De feestdagen komen eraan! Hebben jullie er al zin in en hebben jullie een gezellig avondje met vrienden en/of familie gepland? Tijd om de keuken in te duiken, want het lekkerste suikergoed en de lekkerste marsepein maak je natuurlijk zelf! Zoals jullie het van ons gewend zijn, maken we het jullie graag makkelijk. Dit recept voor speculaasboterkoek hebben jullie zo gemaakt, is super lekker en het huis krijgt een gratis ‘feestdagengeurtje’.

Speculaasboterkoek De ingrediënten

  • Geraspte schil van ½ sinaasappel (of 1 mandarijn)
  • 1 ½ El speculaaskruiden
  • 300 Gram koude roomboter (in stukjes gesneden of grof geraspt)
  • 200 Gram witte basterdsuiker (kristalsuiker kan ook)
  • 1 Ei
  • Snuifje zout
  • 300 Gram bloem
  • Amandelen of amandelschaafsel voor de garnering

Speculaasboterkoek de bereiding:

Zet samen de ingrediënten klaar en verwarm de oven vast voor op 200 graden. Als je een speciale boterkoekvorm hebt, is dat ideaal, maar elke vorm van ongeveer 23 cm doorsnede (rond) of ongeveer 21 x 21 cm (vierkant) is goed. Vet de vorm in en knip van bakpapier eenzelfde vorm uit om op de bodem te leggen. Ook die vet je in. Dan krijg je de koek er straks makkelijker uit. Terwijl één van jullie de sinaasappel raspt en de speculaaskruiden door het raspsel mengt, neemt je ander een kom en houten lepel en mengt de boter met de suiker en het zout. Meng er ook de helft van het los geklopte ei door. Ondertussen zeef de ‘sinaasappelrasper’ de bloem en als het boter-suiker mengsel goed gemengd is, voegt hij/zij er beetje bij beetje de bloem aan toe. Kneed er nu met koele handen snel een soepel deeg van en druk het in de vorm (niet stiekem van het deeg snoepen!). Terwijl de kneder zijn/haar handen wast, snijdt de ander met een mes een ruitvorm in het oppervlak van de koek. Kwast de rest van het ei over de koek en garneer met de amandelen. Zet de boterkoek in de oven en laat hem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Als hij klaar is, moeten jullie nog even geduld hebben. De koek moet namelijk eerst helemaal afkoelen alvorens hem in kleine vierkantjes te snijden.

Tip:

Deze koek is super populair. Dus, heb je hongerige vrienden? Maak dan een dubbele hoeveelheid in een grotere bakvorm! Gegarandeerd succes.

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
1 Reactie (s)

Reacties zijn gesloten.

Ontmoet koppels uit je buurt en maak nieuwe vrienden met Wetime

Wetime biedt koppels een leuk platform aan om samen te genieten van hun relatie. Daarnaast hebben koppels de mogelijkheid nieuwe vrienden in de buurt te leren kennen. Wetime zorgt voor een sterke relatie én leuke vriendenkring in de buurt.

REGISTREER NU

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten