To use all functions register Registreer nu
Draak van een schoonmoeder? Zo tem je haar!
1 november 2018
vechten, boksen, ruzie, schoonmoeder, winnaar, verliezen, tattoo, kus
1 november 2018

Je schoonmoeder kan je niet kiezen: Bij de keuze van je partner krijg je ze er gratis bij.  Vooral de relatie tussen schoonmoeder en -dochter kan nogal eens vol stress, ergernis, bemoeienissen en zelfs jaloezie zitten. Het is voor alle partijen fijner wanneer deze “oorlog” zou veranderen in een vredessituatie, of op zijn minst een staakt-het-vuren. Of er een ‘schoonmoeder gebruiksaanwijzing’ bestaat, is nog maar de vraag. Blijven proberen is de boodschap, hier alvast enkele tips.

Trouw, bloemen, gooien, schoonmoeder, familie, vrienden, geluk, boekte

Ga het contact niet uit de weg

Door bezoek, telefoontjes en ander contact te vermijden, verschuif je het probleem niet alleen naar de toekomst maar geef je het ook de kans om groter te worden. Wanneer er geen contact is, gaan issues sneller een ‘eigen leven leiden’. Zorg dus dat er juist wel contact is én dat het zo goed mogelijk verloopt. Misverstanden kan je zo snel de kop in drukken.

Let it go

Laat “goedbedoelde” kritiek langs je heen glijden en trek het je niet persoonlijk aan. Laat je niet verleiden om ergens over in discussie te gaan. Zet desnoods de ‘agree to disagree’ plaat op. Hierbij kom je overeen dat het geen probleem is om over bepaalde zaken een andere mening te hebben. Zo kun je gewoon jezelf blijven, zonder dat er ruzie komt.

Gooi af en toe met bloemetjes, niet met bloempotten

Je bereikt altijd meer wanneer je aardig bent. Geef je schoonmoeder bijvoorbeeld eens een compliment. Best één dat je echt meent. Bijvoorbeeld over je partner; want uiteindelijk is dat het resultaat van haar opvoeding. Een mooi compliment zonder echt te complimenteren is bijvoorbeeld eens te vragen om haar mening of advies, omdat zij meer ervaring heeft (bijvoorbeeld over opvoeding of huishouden). Dat wil nog niet zeggen dat je dan ook gaat doen wat ze zegt, maar alleen al door er naar te luisteren, open je deuren die normaal gesloten blijven.

Bespreek het met je partner

Met bovenstaande tips zul je zien dat er al veel verandert, maar soms is het ook nodig om je partner in de strijd te gooien. Het is tenslotte zijn/haar moeder en daarom is je partner de aangewezen persoon om grenzen te stellen. Dit geldt zeker wanneer je schoonmoeder zicht vaak bemoeit met de opvoeding van jullie kinderen. Vraag je partner nooit om een kant te kiezen. Dat is een onmogelijk opgave en zou jullie wel eens verder uit elkaar kunnen drijven!

De situatie veranderen door jezelf te veranderen

Hoewel je door de titel misschien anders verwachtte, gaan de tips hier alleen over jouw gedrag. Want je schoonmoeder veranderen is een onbegonnen zaak. Jezelf veranderen ligt wel binnen je mogelijkheden. En nee, je moet niet je persoonlijkheid of eigenheid veranderen, je moet je alleen de vraag stellen of al die discussies echt de moeite waard zijn. Vanaf het moment dat je weet dat jij de situatie in handen hebt, heb je een machtig wapen in de “strijd”!

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88