To use all functions register Registreer nu
Zorgen voor een ander begint bij jezelf
28 april 2018
te care of yourself
28 april 2018

Zorgen voor een ander begint bij jezelf. Hoe kan je zorgen voor andere mensen als je zelf niet goed in je vel zit? Je eigen welzijn straalt zich uit over je omgeving. Gezonde en gelukkige mensen hebben de kracht andere ook de weg te tonen. Zorgen voor een ander begint bij jezelf.

Geef de depressie geen kans

Vaak zijn we geneigd eerst voor onze naasten te zorgen en dan pas aan onszelf te denken. Veel moeders zijn hier het perfecte voorbeeld van! Ze nemen thuis heel veel zorgen op zich en plaatsen zichzelf helemaal onderaan het rijtje. Wanneer deze opdracht een sleur wordt, lonkt een depressie om de hoek. Wie wilt zorgen voor een ander, moet beginnen bij zichzelf.
Houden van jezelf is het begin van alle houden van. Hoe kan je liefde ontvangen van een andere als je niet van jezelf houdt. Ook tussen de lakens blijft dit principe overeind. Wie van zichzelf houdt, zichzelf aantrekkelijk en mooi vindt, durft zich ook volledig aan de andere te geven.

zelfzorg, happy, enjoy, koppels

Zorg voor de kinderen

Zelfs de beste moeders hebben het soms lastig met de zorg voor hun kinderen. Wanneer je energiepeil in het rood staat, kunnen al die zorgen voor de kinderen een ware last worden. Kleine kinderen en gebroken nachten slorpen de energie uit je lijf. Op deze momenten is het belangrijk even wat tijd voor jezelf te nemen. Laat dat energiepeil terug op peil komen en geef je zorgen even uit handen. Familie en vrienden helpen graag een handje. Wees niet te trots om even hulp te vragen. Wat afwisseling breekt de sleur en laat de kinderen vaak zien hoe een goede moeder jij wel bent.

Plan Wetime in je agenda

De uitvlucht van veel ouders is zeggen dat hun agenda overvol staat. Er is geen tijd meer over om leuke dingen voor jezelf te doen. Een oplossing voor dit probleem is “Metime” of “Wetime” in je agenda schrijven. Tijd voor jezelf of tijd voor jou en je partner samen. Laat even alles los en geniet van de dingen die je echt graag doet. Ga even sporten, ontspan je in de sauna, leg je even neer op bank met een goed boek, geniet van een lekkere massage van je partner…

Sport: de Red Bull zonder drankje

Sport kan je helpen. Hoe raar het ook klinkt, want als je al moe bent, denk je er natuurlijk niet aan om ook nog te gaan sporten. Toch is sport een fysieke en psychologische booster. Een Red Bull zonder drankje. Na enkele weken doorzetten zal je merken dat alles vlotter gaat. Je ziet er beter uit en voelt je beter in je vel. Zet het leven terug op de rail… Zorgen voor een ander, begint bij jezelf.

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88