To use all functions register Registreer nu
Het bestaan van sterke koppels is geen fabeltje
24 juni 2018
koppel wandelt hand in hand. Man vrouw.
24 juni 2018

In de strijd om de meeste clicks, overspoelen commerciële websites ons met lijstjes vol papegaaienwerk. “Wat moet je doen om als koppel echt gelukkig te zijn” of “voor een sterke relatie neem deze 5 stappen”… Had John Gray dan toch gelijk? Máár, als vrouwen van Venus en mannen van Mars zijn, hoe komen we elkaar dan eigenlijk tegen? Wie heeft er nood aan deze plakkerige met suiker, honing én chocoladesaus overgoten copywriter verhalen? Een koppel zó sterk als de tanden van wijlen John Massis, in ieder geval niet.

In het zand geschreven: 1+1 is hartje, liefde. Sterke koppels

Het bestaan van sterke koppels is geen fabeltje

Ondertussen weten we wel dat de eerste copywriter er een schepje bovenop doet en de tweede nog een schepje meer. Uiteindelijk hebben top-koppels 2 keer seks per dag, wordt al pratend elk probleem de relatie uitgesjot en op het einde van de dag vallen we met een glimlach op de lippen in elkaars armen in slaap. Wie in deze perfectie gelooft zet beter direct een punt achter de relatie. Toch is het bestaan van “sterke koppels” geen fabeltje. Én ja deze koppels doen elke dag, en vaak zonder dat ze het beseffen, dingen voor elkaar. Ach hoe noem je dat ook al weer? Liefde?

Volgen wie volgen kan…

Sterke koppels kunnen vooral zichzelf herkennen. Dit omdat ze zelf beseffen dat ze een sterke relatie hebben. Het straffe aan heel deze zaak is dat je aan een sterke relatie niet kan werken. Een sterke relatie ontstaat gewoon vanzelf. Je kan niet “gaan doen” wat sterke koppels doen. Je moet dit doen zonder dat je echt beseft dat je het doet. Volgen wie nog volgen kan… Maar wat doen sterke koppels dan… Dat rijmt.

Sterke koppels hebben geen 10 zeemzoete regeltjes nodig

Sterke koppels leven als naasten. Er is geen hiërarchie, geen slaven geen onderdanen. Dingen worden gedaan uit liefde, van de spreekwoordelijke “sloef” is er geen sprake.

Sterke koppels hebben vaak sterke vriendenkringen of families achter hen staan. Ze hebben altijd iemand waar ze kunnen op terugvallen. De relatie in stand houden omdat het niet anders kan is volledig uit den boze.

Sterke koppels kunnen spelen en speels zijn met elkaar. Bij spelen gaat het echt over samen actieve dingen doen waarbij je jezelf volledig laat gaan. Waarbij je alles loslaat in het bijzijn van diegene waar je van houdt. Speels is plagen, soms zonder dat je het zelf beseft, wetende dat de reactie wordt bezegeld met een kus of klets op de poep.

Sterke koppels zijn elkaars beste vriend. Ze kunnen alles aan elkaar vertellen, hebben geen geheimen en steunen elkaar in de kleine en grote zaken van het leven. De harde waarheid hoort daar ook bij, maar vooral begrip en ondersteuning en het samen zoeken naar een oplossing zijn belangrijk. Wat niet betekent dat je partner je enige steun in het leven moet zijn.

Sterke koppels houden rekening met elkaar. Ze informeren elkaar, plannen samen, kijken niet alleen in hun gemeenschappelijke agenda, maar ook in elkaars hart. Ze overwegen de gevoelens van de ander en nooit wordt met elkaars gevoelens gespeeld. Het geluk van de partner wordt steeds in gedachten gehouden.

Sterke koppels praten, verlangen en dromen over de toekomst, omdat ze weten dat de toekomst er één samen zal zijn. De golflengtes zijn op elkaar afgestemd. Vaak moet niets gezegd worden over grote beslissingen in het leven. Ze lezen tussen elkaars regels en weten wanneer er wat gaat komen.

Sterke koppels hebben geen 10 zeemzoete regeltjes nodig, bij sterke koppels zijn de regels ongeschreven.

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88