To use all functions register Registreer nu
Begin als koppel een nieuw hoofdstuk als de kinderen het huis uit zijn
9 juli 2018
ooievaar, vogel, vrijheid, nest verlaten,
9 juli 2018

Voor sommige ouders is het een moeilijke periode, voor anderen is het een feest wanneer ook de laatste telg het huis verlaat. Ik heb destijds gemerkt dat mijn ouders het best moeilijk vonden toen ik besloot om alleen te gaan wonen. Mijn moeder, die nogal aanleg voor drama heeft, kwam met allerhande doemscenario’s aandraven. Als het aan haar lag, had ik nu nóg ‘thuis’ gewoond. Gelukkig was mijn vader op dat vlak altijd al wat nuchterder dan “moedertjelief”.

genieten, boot, voeten, water, zee zonnig

Eens weg, blijf dan weg…

Als het “drama” eenmaal voltrokken is, slaat de gewenning al snel toe. Zowel bij de ouders áls bij de vogeltjes die het nest hebben verlaten. Uit onderzoek blijkt dat zogenaamde ‘boomerang-kinderen’ de kwaliteit van leven van hun ouders nadelig beïnvloeden. Niet mee eens? Stel je voor: Je bent eindelijk gewend aan de nieuwe situatie. Je voelt je volledig op je gemak en deelt je tijd terug in zoals het jullie schikt. Stiekem voelen jullie jezelf weer een beetje ‘vrij’. Plots wordt de situatie teruggedraaid. Moeder kan weer beginnen met extra was te draaien, koken voor drie… Bye bye volledig herwonnen privacy… De planning, die de laatste tijd een stuk vrijer was, wordt ineens terug overhoop gegooid. Je moet plots weer rekening houden met elkaar.

 

Stap voor stap vinden ze hun draai

Een volledig zorgeloos leven bestaat niet. Niet voor de ouders, maar ook niet voor de kinderen. Het runnen van een huishouden is een hele uitdaging. Als kind kom je daar past achter als je op je eigen benen staat. Je huis zal in het begin een rotzooi zijn en je eten niet te vreten. Stap voor stap krijgt alles wel zijn plaats en voor je het goed en wel beseft, heb ook jij je draai gevonden. De intense waardering voor je ouders neemt in deze fase een enorme sprong. Plots besef je maar al te goed wat je ouders jarenlang voor je hebben gedaan.

 

Ouders: geniet van jullie herwonnen vrijheid!

Uit het oog betekent niet uit het hart! Probeer dus te genieten van de zelfontplooiing van jullie telgen. Een traantje mag best, maar is het uiteindelijk niet een hele normale en gezonde ontwikkelingen dat je kind, incapabel tot enig huishoudelijk werk, op zijn of haar eigen benen komt te staan? Draai de knop om en geniet met je partner van de vrijheden die ineens ontstaan. Je zult zien dat je ineens aan zaken toekomt waar je vroeger alleen maar van kon dromen. Die opzijgeschoven hobby, die vrienden die jullie al zo lang gingen bezoeken, die reis die als zo lang op jullie verlanglijst staat. Heerlijk toch!

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88