To use all functions register Registreer nu
Cadeau voor de juf of meester: laten we ons meeslepen?
23 juni 2018
23 juni 2018

Binnenkort start de zomervakantie en is het weer tijd om afscheid te nemen van de, al dan niet geliefde, juf of meester. De laatste jaren lijkt het gebruikelijk dat dit afscheid gepaard gaat met het geven van geschenken of dure cadeaubonnen. Gewoon, omdat de kinderen en de ouders hun appreciatie willen uiten. Of…zit er een sociale druk achter?

Cadeau-stress

Het einde van het schooljaar is op zich al een hele dolgedraaide boel. Allerhande uitstapjes, het inleveren van de bib-boeken, verkeersdagen, proefwerken, het ophalen van verloren voorwerpen, stapels leerstof op zolder opbergen, verjaardagen vieren van kinderen die in de vakantie jarig zijn… te veel om op te noemen. Op de koop toe gaan ouders zichzelf opzadelen met de keuzestress om het perfecte én meest originele cadeau voor de juf of de meester te vinden. Je kind ligt ondertussen al languit, gezellig in de zetel TV te kijken, niet echt geboeid door heel de heisa.

Wedijver onder de kids en ouders

Deze cadeau-wedloop kan zorgen voor een zekere ongelijkheid tussen de leerlingen. Dit terwijl veel scholen het geven van individuele cadeaus bij verjaardagen steevast verbiedt. Om de ongelijkheid en keuzestress tegen te gaan, beslissen sommige ouders om het voortouw te nemen en een rondvraag te doen om samen te leggen voor een cadeau. Ook daar willen ouders niet onderdoen. De bedragen liggen al gauw vast op minimum 5 tot zelfs 15 euro. In een klas van een 20-tal leerlingen levert dit al snel een mooie cadeaubon op. Vraag blijft: is dit wel nodig?

Een welgemeende dankjewel!

Als je kinderen een heel jaar intens zijn bijgestaan door een bijzonder gemotiveerde juf of meester, is het natuurlijk leuk om even stil te staan bij het afscheid. Is een zelfgemaakt kaartje, een welgemeende knuffel en ‘ik ga je missen’ dan voor een leerkracht niet meer waard dan een weloverwogen cadeaubon van de ouders? Misschien werd die welgemeende knuffel en mooie tekening al gegeven zonder dat je het zelf besefte. Toen jij, in alle haast, het internet zat af te struinen op zoek naar jouw supercadeau.

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88