To use all functions register Registreer nu
Sinterklaas, wie koopt cadeautjes en wat kost dat?
13 november 2018
S, chocolade, pepernoten, snoep, lekker
13 november 2018

De goedheiligman is weer in het land en dat betekent dat er we weer geld uit gaan geven aan cadeautjes en lekkernijen. Maar hoeveel geld besteden we eigenlijk aan Sinterklaas? Wie zijn de gulle gevers en welke cadeaus worden er gegeven? Kinderen zien vaak door het speelgoed de speelkamer niet meer, wat blijven we in godsnaam kopen? 

Huis, zwarte piet, Sinterklaas, paard, daken, nacht, zak, lichtjes, donker, sterren

Hoeveel geld geven we uit aan Sinterklaas?

Het is lastig om een exact antwoord te geven op deze vraag, want elk gezin heeft een eigen budget. Daarnaast wordt Sinterklaas ook op verschillende manieren gevierd. Bij gezinnen met jonge jonge kinderen heb je vaak nog een echte pakjesochtend. Gezinnen met kinderen waar de Sinterklaasballon reeds doorprikt is, durven al eens overstappen naar meer praktische cadeaus. Een echt budget op de aankoop van geschenken plakken is heel moeilijk en hangt vooral van de persoonlijke afspraken, voorkeuren en mogelijkheden binnen het gezin af. Gemiddeld mag je er vanuit gaan dat per persoon al snel tussen de 25 euro en 50 euro uitgegeven wordt, maar nogmaals het blijft een schatting.

Ouders, grootouders, tantes, nonkels…

Waar de ouders vaak proberen om de uitgaven aan cadeautjes enigszins binnen de perken te houden, staan de grootouders bekend als gulle gevers. Bij kinderen van gescheiden ouders gaat het vaak nog dubbelop ook. Het kind heeft dan twee stel ouders met bijbehorende grootouders. Soms zijn er ook nog (meestal kinderloze) ooms en tantes die bijdragen in de stroom cadeautjes. Het gevolg is dat de kinderen meestal omkomen in de cadeaus. Het is steeds goed om als familie te overleggen en bijvoorbeeld een groot cadeau en meerdere kleine cadeautjes te geven.

“De schijf van vijf” voor de aankoop van speelgoed

Een veel gehoorde kreet van ouders is:” Mijn kind heeft alles al”. Om toch met leuke en originele cadeaus te komen is er een “Schijf van Vijf voor het aanschaffen van speelgoed. Deze schijf verdeelt het speelgoed in de volgende onderdelen:

  • Motorisch (gericht bewegen, bijvoorbeeld een bal)
  • Cognitief (gericht op nadenken, leren of kennen)
  • Constructief (gericht op leveren van prestatie, bijvoorbeeld een puzzel)
  • Sociaal (iets met elkaar doen, bijvoorbeeld een gezelschapsspel)
  • Creatief (het gaat om het proces, bijvoorbeeld knutselspullen).

De bedoeling van deze schijf is dat je uitzoekt uit welke schijf je kind al veel speelgoed heeft. Vervolgens kies je speelgoed uit andere schijven.

De schijf van vijf, speelgoed, Sinterklaas

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
2 Reactie (s)

Reacties zijn gesloten.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88