To use all functions register Registreer nu
5 romantische locaties in Nederland voor koppels
14 april 2018
Amsterdam by night
14 april 2018

Nederlandse romantische plekjes

Regelmatig heb je er als koppel behoefte aan om er samen eens op uit te trekken. Gezellig met zijn tweetjes een romantisch uitstapje maken om je relatie te verstevigen en tijd te maken voor elkaar. Venetië en Parijs zijn romantische bestemmingen bij uitstek. Zo ver hoef je echter niet te reizen om romantische plaatsen te vinden. Er zijn genoeg steden en dorpen in Nederland waar je pittoreske steegjes, oude grachten, historische huizen en sfeervolle pleintjes terugvindt!

De Amsterdamse grachten

Het is misschien een cliché, maar de Amsterdamse grachten blijven een romantische ‘hotspot’. Boek een weekendje Amsterdam en neem deel aan een boottocht over de wereldberoemde grachten. Als je de grote drukte wilt vermijden, kies dan voor een avondlijke rondvaart. De grachten zijn ’s avonds prachtig verlicht, wat de romantische sfeer nog versterkt. Ga daarna gezellig dineren bij kaarslicht in een van de vele restaurants in de binnen stad. (Boek je hotel in Amsterdam)

Amsterdam

Maastricht, romantische stad in Nederlands Limburg

Maastricht staat bol van historische huizen, mooie pleintjes en indrukwekkende kerken. Vooral het gedeelte rond het Vrijthof, het grote plein in het centrum van Maastricht, is een romantische plek. Bezoek de imponerende Sint-Servaasbasiliek, waarvan de torens hoog boven het plein uittorenen. Rust daarna uit op een aangenaam terrasje of bestel een heerlijke maaltijd in een van de talrijke eetgelegenheden rond het plein. (Boek je hotel in Maastricht)

Maastricht
Thermaalbad en kasteeltuinen van Arcen

Arcen ligt eveneens in Nederlands Limburg. De schitterende kasteeltuinen van Arcen zijn een lust voor het oog. Een wandeling samen met je partner in de tuinen rond het kasteel doet spontaan romantische gevoelens in je opborrelen. Sluit de dag af in het thermaalbad van Arcen. Relax in een sauna en geniet van het warme bronwater dat een heilzame werking bezit. (Boek je hotel in Arcen)

 

arcen
Slot Loevenstein: romantisch overnachten nabij een historisch kasteel

In en rond slot Loevestein in Zaltbommel speelden zich belangrijke historische feiten af. Het is uit dit kasteel dat schrijver Hugo de Groot in 1621 ontsnapte. Herbeleef de roemrijke Nederlandse geschiedenis en overnacht met je partner in de Commandeurswoning naast het kasteel. Een overheerlijk ontbijt met streekproducten wacht de volgende ochtend op jou en je partner. Wil je het helemaal gezellig maken, ga dan ’s avonds feestelijk dineren in een eetgelegenheid in de buurt. Een watertaxi brengt jullie naar het restaurant! (Boek je hotel bij Zaltbommel)

Loevestein in Zaltbommel
Giethoorn, het Nederlandse Venetië

Als er in Nederland een plaats is die veel met Venetië wordt vergeleken, dan is het wel Giethoorn. Dit plaatsje in de provincie Overijssel is net als Venetië een dorp waar je met een bootje doorheen kunt varen. Leg even aan bij een leuk terrasje of neem je picknick mee naar een eilandje in het dorp. Romantischer kan bijna niet (Boek je hotel bij Giethoorn)

Giethoorn

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88