To use all functions register Registreer nu
Ga heerlijk uitwaaien in de kop van Noord-Holland
12 september 2018
Noord-Holland, vuurtoren, zee, water, strand, vakantie
12 september 2018

België en Nederland hebben als vakantieland zoveel moois te bieden! Zo ook het waddengebied in Nederland. Wij gingen een weekje naar de kop van Noord-Holland, in Julianadorp, net iets ten zuiden van Den Helder.

Noord-Holland, zee, zonsondergang, roseDe wonderbaarlijke rust en stilte van Noord-Holland

De eerste dag gingen we helemaal naar het noordelijkste puntje van het vasteland. Na een korte wandeling door de duinen, waar altijd zo’n wonderbaarlijke rust en stilte heerst, kom je op het strand. Daar kijk je uit op de Noordzee in het Westen. Vlak voor de kust ligt de Razende Bol, ook wel Noorderhaaks geheten. Het is een zandplaat en een hoogwatervluchtplaats voor zeehonden en -vogels. Kijk je meer naar het noorden dan zie je, behalve de vuurtoren van Den Helder, ook de Waddenzee en in de verte het eiland Texel. Op deze unieke locatie in Noord-Holland, een soort ‘drielandenpunt’, hebben wij een tijd over het strand gelopen, genoten van de zilte lucht, de wind en de diverse creaturen van moeder natuur bewonderd: kwallen, krabben en gigantisch grote zeemeeuwen. In de avond was de wind al behoorlijk fris, maar gelukkig konden we in een nabijgelegen restaurant weer opwarmen met een kop thee met uitzicht over de verte en een schitterende zonsondergang.

zeemeeuw, zee, rots, natuur, Noord-Holland, eten, loempia, saus, lekker

In Noord-Holland is de zee alom aanwezig

Op een dagje shoppen in de mooie stad Alkmaar na, hadden al onze bezigheden met de zee te maken. We hebben erin gezwommen, lekker op het strand geluierd en verse vis gegeten bij een knusse kiosk in Den Oever. Daar gingen we aan boord van een vissersboot, voor een tocht van ongeveer twee uur. We voeren over de Waddenzee, waar we vergezeld werden van een paar zeehonden. Eenmaal midden op zee werden de netten uitgegooid: we gingen garnalen vissen! Een half uur later werden de netten weer ingehaald en konden we allerlei zeewezens bewonderen. Behalve de Hollandse grijze garnalen, die direct werden gekookt om te worden opgepeuzeld, zaten er ook krabben, zeesterren, visjes en heel veel zeewier tussen. Het meeste daarvan werd direct in zee teruggegooid, maar een gedeelte deed men in bakken met water, zodat de opvarenden ze konden bewonderen. Een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en volwassenen!

Krab, hand, vissersboot, deurWat wil een mens nog meer dan genieten?

Verder zijn we ook naar het Marinemuseum in Den Helder geweest waar we in een echte onderzeeër mochten klimmen. Indrukwekkend om te ervaren hoe krap de bemanning gedurende enkele weken leefde! Maar het allerfijnst van onze vakantie in Noord-Holland vond ik wel de avonden op de loungebanken van de strandtent. Genieten van een weids uitzicht, honden die uitzinnig van vreugde over het strand rennen en een kat-en-muis spelletje met de golven spelen. Genieten van mijn gezin, een lekker hapje en drankje en een prachtige omgeving. Wat wil een mens nog meer?

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88