To use all functions register Registreer nu
Tuinieren in de herfst, de geuren de kleuren, genieten!
8 oktober 2018
hark, blaadjes, herfst, tuin
8 oktober 2018

De herfst brengt gezelligheid in de tuin. Het is dan ook fijn om samen als koppel of gezin tot rust te komen en te tuinieren in de herfst. Heerlijk genieten van het najaarszonnetje en de meest prachtige kleuren om je heen. Mensen noemen het niet voor niets de Indian Summer, die prachtige “zomerse” dagen in het midden van de herfst. Naast genieten is de herfst ook de geschikte periode om de tuin winterklaar te maken.

Tuin, herfst, hark, harken, kruiwagen, boom, gras

Tijdens het tuinieren in de herfst kunnende planten de grond in

De grond is nog lekker warm en af en toe valt er een buitje. Ideale omstandigheden om planten, bomen of heesters te planten. De planten slaan meestal wel aan voor de winter. Op die manier heb je in het voorjaar een prachtig bloeiende tuin. De herfst is hét jaargetijde om de voorjaarsbloeiende bloembollen te planten. Wat is er leuker dan samen naar het tuincentrum te gaan en die prachtige tulpen, krokussen en hyacinten uit te zoeken? Alvast iets om tijdens de lange winter naar uit te kijken.

Haal de snoeischaar maar boven. De herfst= snoeitijd

De herfst is de ideale periode om te snoeien. Struiken, hagen, heesters kan je nog, voor de winter invalt, terugsnoeien. Als je te laat bent met terugsnoeien, heb je grote kans dat de planten vorstschade oplopen. Ook planten verpoten kan je uitstekend doen in de herfst. Vergeet trouwens niet om alle snoeiafval en gevallen bladeren uit de tuin te verwijderen. Bladeren en snoeihout kan je composteren of naar het containerpark voeren.

Alles schoonmaken en opbergen

Nu de winter op komst is, is het ook weer tijd om alles schoon te maken en de tuin op te ruimen. De tuinmeubels verdienen een fikse schoonmaakbeurt en kunnen weer netjes opgeborgen worden tot het voorjaar aanbreekt. Ook het tuingereedschap poets je weer lekker schoon. Zet dit eventueel in de olie, zodat het ijzer goed beschermd is. Ook het leegmaken van de dakgoten is geen overbodige luxe, zeker als er in de buurt hoge bomen staan, kan dit meer dan nodig zijn.

Nieuwe ideeën en genieten van elkaar

Maak van tuinieren in de herfst vooral een tijd om van te genieten. Na al dat leuke en intensieve werk, heerlijk met een tas koffie, chocolademelk of pompoensoep genieten van elkaar. Misschien het geschikte moment om samen in de tuingidsen te bladeren en alvast ideeën op te doen voor het nieuwe tuinseizoen. Rijd samen naar het tuincentrum en doe ideeën op in de voorbeeldtuinen. Stel zeker de nodige vragen, adviezen en tips krijg je er gratis bij. Ook op het internet kan je heel veel leuke tuinideeën en tips vinden. De herfst is dan ook een heerlijk seizoen om te tuinieren en te genieten van elkaar.

 

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
0 Reactie (s)

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88