To use all functions register Registreer nu
Antwerpse Boekenbeurs 2018, het “Woord aan het Woord”
27 oktober 2018
Boekenbeurs Antwerpen, rood, affiche, woord aan het woord, 2018
27 oktober 2018

12 dagen Antwerpse Boekenbeurs. Van zondag 28 tot en met zondag 4 oktober en van donderdag 8 tot zondag 11 november. De Boekenbeurs in Antwerpen heeft een lange geschiedenis, maar ook in het digitale tijdperk blijft het boek het uitzonderlijk goed doen. Het is altijd de moeite om als koppel of gezin een leuke daguitstap naar de Antwerpse Boekenbeurs te maken.

Boekenbeurs Antwerpen, rood, affiche, woord aan het woord, 2018

De geschiedenis van de Antwerpse Boekenbeurs

De Boekenbeurs  kende zijn oorsprong in 1931. De Stadsfeestzaal aan de Meir deed in november 1931 dienst om promotie te maken voor “het boek” in zijn algemene vorm. Het was de vereniging ter Bevordering van het Vlaamsche Boekwezen die de Antwerpse Boekenbeurs oprichtte. Van een bescheiden beurs, noem het een soort boekententoonstelling, groeide de Boekenbeurs in Antwerpen uit tot het mega-evenement dat het vandaag geworden is. Jaar na jaar telt de Boekenbeurs meer dan 150.000 boekenfanaten. In zijn rijke geschiedenis kende de Boekenbeurs vele locaties, maar sinds 1971 vindt de Beurs plaats in de Antwerpse Expo.

2018 Het begin van een ware vernieuwing

Ook dit jaar mag je heel wat verwachten van de Antwerpse Boekenbeurs. En als we de berichten mogen geloven gooien de organisatoren het over een heel andere boeg. Onder de noemer “Woord aan het Woord” wordt een 360° vernieuwing aangekondigd. 2018 is dan ook de start van het vernieuwingstraject 2018-2020. Dit jaar zal deze vernieuwing al op verschillende vlakken zichtbaar een hoorbaar zijn. Elite uit de wereld der literatuur laten hun stem horen en geven het woord aan het woord.

Van start tot finish

De officiële opening vindt plaats op 27 oktober, het grote publiek moet één dagje langer wachten en kan op 28 oktober zijn boekenhart ophalen. Met de uitreiking van de Knack-Hercule Poirotprijs schieten de organisatoren de Antwerpse boekenbeurs echt op gang. Het is ook uitkijken naar de uitreiking van de Boekenleeuw een Boekenuil op 29 oktober. Leerkrachten mogen Halloween aankruisen in hun agenda. Aan griezelboeken zeker geen tekort, 31 oktober is het op de Boekenbeurs leerkrachtendag. Maak je er graag een daguitstap voor het hele gezin van? Zaterdag 3 oktober is het dan weer Dag van het gezin en op 11/11 wordt de Antwerpse Boekenbeurs gepast afgesloten met het thema Oorlog en Vrede.

Het “Woord aan het Woord”

De Antwerpse boekenbeurs is elke dag open van 10u tot 18u. Tijdens de twee nocturnes op vrijdag 2 en donderdag 8 november sluiten de deuren telkens om 22u. Snuister rond bij de meer dan 90 standen geniet van live sessies, lezingen, workshops, speed dates en signeersessies… Maar het belangrijkste van al, de Antwerpse Boekenbeurs gaat terug naar de essentie van het boek: “Het Woord”. Het woord in al zijn vormen: gesproken en gezwegen, geschreven en gedrukt, geschreeuwd of net gefluisterd, het woord is er weer om ge(w)hoord te worden. Voor meer informatie kan je steeds terecht op www.boekenbeurs.be

Registreer jullie alstublieft.

Om te reageren of nieuwe vrienden te maken registreer jullie op wetime. REGISTREER
2 Reactie (s)

Reacties zijn gesloten.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function get_field() in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php:88 Stack trace: #0 /home/wetime93/public_html/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /home/wetime93/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/wetime93/...') #2 /home/wetime93/public_html/index.php(17): require('/home/wetime93/...') #3 {main} thrown in /home/wetime93/public_html/wp-content/themes/wetime/single.php on line 88